Προφίλ

Προφίλ


Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 466 μέλη αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου δηλαδή πιο συγκεκριμένα: 283 από τον Τύρναβο, 100 από το Δαμάσι, 39 από τον Αμπελώνα, 20 από τα Δελέρια, 20 από το Αργυροπούλι, 4 από τα Πλατανούλια.

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 8.259 στρέμματα οινοποιησήμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το οινοποιείο είναι από 10-13 χιλιάδες τόνους. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.

 

Τα προϊόντα μας πωλούνται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ μια ποσότητα εξάγεται (κύρια στην Αυστραλία). Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο οινοποιείο είναι 65 άτομα (11 πτυχιούχοι), ενώ στην περίοδο του τρύγου απασχολούνται άλλοι 40 έκτακτοι.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκτείνονται σε μια επιφάνεια 50.000 τ.μ, ενώ η δυνατότητα σε αποθηκευτικό χώρο δεξαμενών είναι 130.000 εκατόλιτρα.